За лагерите Koyo
   
Компанията Koyo е произвела първия си лагер в Осака през 1921 г. Сега тя се явява един от водещите световни производители на търкалящи лагери, маншетни уплътнения, механизми за управление на автомобила и сложно обурудване

По обем на производство компанията заема пето място сред гигантите произвеждащи лагери. В 23 фабрики (10 в Япония) разположени в Азия, Америка и Европа се произвеждат повече от 100 000 разновидности търкалящи лагери. Външен диаметър на най-големия - повече от седем метра, и вътрешен диаметър на най-малкия - по-малко от един милиметър.
Използвайки в своето производство най-новите материали и най-последните технологични постижения, днес лагерите с марка KOYO включват широка гама хибридни, керамични и специални лагери за различни екстремни условия на работа, такива като вакуум или изключително висока температура, които отговарят на все по-сериозните изисквания на съвременната промишленост.

 

Марката KOYO включва в себе си лагери за общо предназначение:
радиални сачмени лагери;
радиално - аксиални сачмени лагери;
ролкови лагери с цилиндрични ролки;
конусно - ролкови лагери;
сферично - ролкови лагери;
лагерни възли със сачмени лагери;
направляващи ролки.

 

Освен това се произвеждат лагери за специални индустриални приложения:
миниатюрни лагери
прецизни лагери за машиностроенето
лагери тип EXSEV (за работа във вакуумна среда или при много висока температура
лагери с керамични сачми
лагери за прокатни станове
лагери за машини за непрекъснато леене

 
Значително място в продуктовата гама на KOYO заемат лагерите за автомобилната промишленост.
JTEKT е един от основните производители на автомобилни лагери отличаващи се с високо качество и надежност:
лагер главини
двуредови аксиално-радиални лагери тип DAC
ролки за синхронизиращи ремъци
аксиални лагери за съединители
 
     

Запазването на лидерската позиция на световния пазар би било невъзможно без научно-изследователските центрове разположени в Япония, САЩ и Нидерландия. Тези центрове се явяват иновационни генератори не само в производството на лагери и кормилни рейки, а и в други продукти с марка KOYO: съвременни средства за автоматизация, високоточни инструменти, термообработващи пещи и др.
JTEKT Corporation , произвеждаща и търгуваща лагери марка KOYO, e образувана от сливането на Koyo Seiko Co. Ltd. и производителя на металообработващи машини и оборудване Toyoda Machine Works. Името на компанията JTEKT Corp. е образувано от първата буква на думите «joint» (съвместен), «joy» (радост), «Japan» (Япония) и древногръцката дума «tekton», означяваща владение на превъзходни технически умения. В допълнение «КТ» са първите букви на Koyo and Toyoda Machine Works.
Главния офис на компанията е разположен в г.Осака. JTEKT Corporation има 130 дъщерни компании и 22 филиала. Основен дял на компанията принадлежи на бившата Koyo Seiko Co. Ltd., която е почти два пъти по-голяма от Toyoda Machine Works. Всичките фирмени означения и търговската марка KOYO остават без промяна. Сливането на двете компании прави JTEKT Corporation изключително конкурентноспособна и пробивна компания. Новата компания е сертифицирана по ISO9002 и ISO/TS16949:2002 oт Lloyds. Основен акционер е и Toyota Motor Corporation.

     

В последните 10 години Koyo предлага и лагери за главни валове на всички големи производители на ветрогенератори в Европа, САЩ и Азия:
NORDEX
VESTAS
TORRES GAMESA MADE
ECOTECNICA

Разпределение на световния пазар за лагери